Pracownia sushi

Warto wiedzieć... sushi poezja prawdy

Foto: Zestawy cieszą oko :)
Przeczytanie artykułu zajmie Ci 2 minuty

Warto wiedzieć... sushi poezja prawdy

A co jak czasem nie powiemy prawdy? Albo inaczej... jak nie powiemy wszystkiego... Ciekawość to pierwszy stopień do piekła, ale czasami po prostu warto wiedzieć, od zawsze świadomość jest cenniejsza od teorii :)
Zestawy cieszą oko :)

 

Zastanawialiśmy się dzisiaj co dla nas oznacza słowo karmić...brzmi banalnie, a znaczy nic innego jak dawać Wam produkt, który jest najlepszej jakości, pobudza zmysły wizualne (przecież jemy oczami :)), odpręża Was oraz wzbudza zaufanie. 

 

Zaufanie to pewnego rodzaju umowa między nami, która daje Wam pewność, że to co dla Was robimy jest lepsze niż u innych. Odkrycie Waszych potrzeb... prostych potrzeb :)‚ jest dla nas wartością… nie do kupienia. To wiedza jest podtstawą do egzekwowania prawdy i zdobywania tej pozytywnej mocy dla samego siebie. Człowiek uczy się na błędach, dlatego po kilku latach tworzenia znaleźliśmy właściwą drogę i nie zgubimy już naszego kierunku. Podobno błędy człowieka czynią go sympatycznym, dlatego pokażemy Wam na czym polega dotrzymanie umowy:)

California to rolka, którą kroimy na 8 kawałków - jak zobaczycie 10 sztuk - to nic innego jak zwiększenie ilości sztuk w zestawach - nori ma zawsze taką samą… długość ;p

Hosomaki to rolka, którą… kroimy na 6 kawałków - sytuacja taka sama - jak zobaczycie 8 sztuk - to sprytne powiększenie zestawów :)

Starannie dobieramy sos sojowy oraz nie rozcieńczamy go z wodą - traci przy tym swoje walory oraz wyjątkowy słony smak, który idealnie komponuje się z sushi. Najlepszym sosem na świecie jest Kikkoman - ma ciemną barwę oraz wyrazisty smak.

Wasabi nie może być rozwodnione - ponieważ traci ostrość - chrzan jest bardzo ważny dla osób lubiących wyrazisty smak sushi.

Ilość ryby musi być odpowiednia w kompozycji rolki - śladowe ilości zmniejszają wartość oraz jakość produktu - to akurat dobra praktyka dla tych grających fair play :) Ryba jest głównym składnikiem sushi, o który należy dbać jak o skarb, jakość musi być najlepsza, ze względu na surowe podanie produktu. 

Pewnie zastanawiacie się dlaczego nam na tym tak bardzo zależy? Restauracje sushi pokazują takie produkty jako nowe techniki, próbując pokazać swoje błędy w dobrym świetle.

Dla nas liczy się Wasza przyjemność, satysfakcja oraz możliwość dostrzegania szczegółów.

To świadomość jest kluczem do pełni satysfakcji, która daje nam możliwość wyboru i podnosi nam tzw. pierwiastek szczęścia tych wyczekiwanych chwil.

 

"Co my wiemy to tylko kropelka, czego nie wiemy to cały ocean"

Isaac Newton

 


Autor:    Z.A

Ta strona korzysta z plików cookie (tzw. ciasteczka) w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie zmieniając ustawienia w swojej przeglądarce. Dowiedz się więcej